Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tietoa Aurinkorannasta

Kennel

Kennel rakennuksena tarkoittaa sitä, että koirat on erillisessä rakennuksessa omasta talosta ja koirilla on omat häkit tai huoneet. Kotikennel taas tarkoittaa sitä, että koirat on samassa rakennuksessa missä asutaan. Silloin koiria on aika vähän. Jos on paljon koiria on melkeimpä pakko olla koirille erillinen rakennus. Tämä kennel on kiinni asuintalossa ja talosta pääsee oven kautta kennel-rakennukseen...kennel-rakennuksessa on myös erillinen ulko-ovi. Tässä kennelissä jokaisella koiralla on oma huone. Paitsi alle 2 kuukauden ikäinen pentu on emonsa kanssa... mutta jos ei ole emoa niin sitten on jonkun muun koiran kanssa ;) Tämän kennelin koiria ei olla myöskään totutettu olemaan ulkona yön yli. Vaikka hoitaja ei hoitaisi koiraa niin koiralle annetaan ruokaa, käytetään tarpeilla ja käytetään muiden koirien huoneissa leikkimässä, käytetään lenkillä ja voidaan ilmoittaa koira kilpailuun. Pennut ovat aina pentuhuoneessa. Eli, jos sinulla on hoidokkina 2-11 kk hoidokki,löydät sen aina pentuhuoneesta, mutta kun hoitaja on paikalla niin hoitajan on mentävä kyseisen pennun huoneeseen hoitamaan pentua. Aikuisen koiran löydät joko sen omasta huoneesta tai jos se ei ole sen omassa huoneessa, se on jonkun muun koiran huoneessa. Aikuiset koirat on aika harvoin muiden koirien huoneissa, ne on enemmänkin ulkona. Tarhassa pidetään niitä narttukoiria ulkona, joilla on juoksut(jos ei vaan haluta että narttu saa pentuja).Tarha on 50m kertaa 25m.

 

Talli

Talli on melko iso rakennus, jossa on hevoset ja kaikki niiden tarvikkeet. Jokaisella hevosella on oma karsina, jossa ne ovat. Tallissa on myös varustehuone, josta löytyy jokaiselle hevoselle satula, suitset ynm välineet ja ihmisille on raippoja, kypäriä ja muita tarvittavia. Tallissa on myös pieni "lato", jossa on rehua ja kuivikkeita. Kuivikkeita laitetaan hevosen karsinaan, ne pitää välillä vaihtaa puhtaisiin, sillä hevonen tekee jätöksensä karsinaan. Hevosen karsinassa on astioita, joihin laitetaan sille ruokaa ja vettä. Rehua voi laittaa karsinan lattialle. Hevosen ovessa on tälle harjapakki, jossa on hoitajan ostettua harjoja ja muita pikkuvälineitä. Varsa on aina emänsä kanssa samassa karsinassa, kunnes tämä on tarpeeksi vanha olemaan omassa karsinassa.

 

Paikkoja

Tilat

Kenneli on siis kiinni minun talossani. Kennelissä on yksi uloskäynti ja siinä eteinen johon voi jättää ulkovaatteet. Kun menet eteisestä pois astut aulaan, missä on INFO. Minä, Lumisara istun infossa ja minulle saa ilmoittaa/kysyä kaikkea. Joskus apulaiseni Krista on siinä. Aulassa on kaksi sohvaa ja kolme nojatuolia. Siinä saa istuskellakkin ja asioida. Aulassa on kasveja ja suomenlapinkoira- ja hevospatsas. INFO:n vieressä on huone joka on lukossa.Vain minulla on siihen avaimet,sillä se on minun huoneeni. Aulasta lähtee pitkä ja suht leveä käytävä, jossa toisella puolella on koirien huoneet ja toisella muita huoneita mm. Yhteis huone(siellä saa olla koirien kanssa tai muiden hoitajien/minun kanssa), yhteiskeittiö(siellä saa myös tehdä ruokaa,mutta koirien huoneissakin on pieni keittiö-tila), WC(voit pestä hampaat jos olet kennelillä yötä ja tietenkin siellä saa tehdä tarpeensa), komero(siellä on lakanoita,tyynyjä, peittoja ja kaikkea tarpeellista), pentuhuone(sieltä löytyy 2-11 kk pennut) ja kylpyhuone(kylppärissä voit itse peseytyä tai pestä koirasi). Koirien huoneissa on pieni keittiö-tila, sänky, sohva, nojatuoli, TV, kasveja, pieni komero, pöytä ja kaappi(kaapissa on kaikki koiran ruoat ja muut välineet mitä olet sille ostanut(jos olet ostanut lelukorin, lelut on siinä koiran nukkumapaikan vieressä). Talli on noin 30m päässä kennelistä. Tallissa on siis rehulato, suihkuhuone, varustehuone ja pieni toimisto.

 

Ympäristö

Aurinkorannan ympäristössä on monia eri paikkoja, joissa voit viettää aikaa koirasi tai hevosesi kanssa. Paikat: Koirapuisto(koirat;siellä voitte lenkkeillä, leikkiä ja harjoitella vaikka noutamista), pihamaa(koirat;siellä voitte leikkiä, pelata ja ynm.), metsä(metsässä voitte retkeillä, tutkimusmatkailla, leikkiä ja seikkailla), lampi(lammella voi ihailla maisemia ja uida, sillä lampi on suuri ja siellä voi myös ruokkia sorsia), ranta(rannalla voi kesällä uida ja peuhata hiekassa ja talvella voitte kävellä lenkin jäätä pitkin, pilkkiä ja luistella(siis koiran kanssa koira voi juoksennella ja sinä luistella), kenttä(kentällä voit kouluttaa koiraasi tai hevostasi, juosta/ratsastaa rataa pitkin), vuori(kesällä vuorella voi kiipeillä/ratsastaa ja talvella laskea pulkkamäkeä tai laskea suksilla(koiran kanssa koira voi tietenkin juosta tai laskea jotenkin, sillä mäki on jyrkkä joten koirakin saa kunnon vauhdit;D), saari(koirat;saarella voi seikkailla, uida ja paistaa vaikka makkarat tai loimuttaa lohta saarella olevassa kodassa), pururata(pururadalla voitte lenkkeillä, ratsastaa, suunnistaa ja voi harjoitella koiran kanssa hakemista), niitty(niityllä voi juoksennella/ratsastaa ja kesällä maata ihanan pehmeässä heinikossa tai kauniiden kukkien keskellä) ja hevosniitty(sinne voit viedä hevosen juoksentelemaan/syömään vapaaksi).

Rakennuksia

Aurinkorannassa on myös monia rakennuksia, niissäkin voi pitää hauskaa ja rentoutua ;) Rakennukset: Sali(koirat;salilla voitte pelata ja kuntoilla koirasi kanssa), Eläinlääkäri Aurinkoranta(sinne voit viedä koirasi tai hevosesi hoitoon, jos sillä on hätä), Tarvikekauppa Dorse(sieltä voit ostaa koirallesi/hevosellesi hoitotarvikkeita. Se on 2km:n päässä Aurinkorannasta), koirauimahalli(koirat;siellä voit käyttää koiraasi talvella uimassa, se on tarkoitettu vain koirille, joten altaissa ei ole paljon vettä...hoitajat voi kaahlata vedessä. Joissakin altaissa on tosin enemmän vettä. Koirauimahalli on 3km:n päässä kennelistä), juhlasali(koirat;juhlasalissa juhlitaan kaikenlaisia kennelin juhlia joihin voitte osallistua koirasi kanssa), Koirakahvila DogCoffee(koirat;se on koirapuiston alueella. Hoitajat voi syödä ja juoda mm. Pizzaa, hampurilaista, kerrosleipää, muffineita, donitseja, rinkeleitä, hotdoggeja, lihapiirakkaa, teetä, kahvia, kaakaota, limonadia tai pirtelöä. Ja koirasi saa syödä ja juoda mm. Makkaraa, liha/nakki annosta, erilaisia lihoja, kalaa, jauhenlihaa ja vettä. Lisäksi koirille on oma leikkipaikka, jossa koira voi leikkiä muiden koirien kanssa) ja maneesi(hevset; siellä voit ratsastaa ja harjoitella hevosesi kanssa).

Tervetuloa uudelleen!
©2020 Virtuaalikennel/talli Aurinkoranta - suntuubi.com